Poveste terapeutică – Cel mai minunat lucru din lume

A fost o dată ca niciodată un împărat căruia îi plăcea să se înconjoare de lucruri frumoase, interesante si unice. Pentru a realiza aceasta, împăratul îi angajase pe cei mai înțelepți oameni din împărăție. Acestia nu aveau altceva de făcut, cât era ziua de lungă, decât să se gândească si să inventeze cele mai incredibile si mai minunate lucruri din lume.

Într-o dimineață, împăratul i-a chemat în fața sa pe toți înțelepții de la curte și le-a poruncit să îi inventeze un lucru minunat, care să aibă puterea să transforme tristețea în fericire, iar fericirea în tristețe.

Îmi doresc ca, atunci când sunt prea fericit, să mă uit la acest lucru si să mă întristez, iar atunci când sunt trist, să mă uit la el si să devin fericit, spuse împăratul.

Înțelepții s-au retras si s-au pus la sfat. Într-un târziu, cel mai înțelept dintre ei s-a prezentat în fața împăratului si i-a înmânat o bucățică de hârtie pe care scrisese câteva cuvinte:

Și asta va trece.

Într-adevăr, acesta este cel mai minunat lucru din lume, grăi împăratul.

Emoțiile noastre sunt trecătoare. E important să ne aducem aminte de aceste cuvinte, mai ales când suntem supărați, speriați, nefericiți; și să avem încredere că și aceste stări vor trece până la urmă. Fericirea și tristețea se condiționează reciproc, nu putem trăi o stare fără a o cunoaște si pe cealaltă. Viața noastră este complexă, populată de momente de bucurie și tristețe, aflate într-o continuă schimbare. E un flux pe care trebuie să îl acceptăm.

Leave a Comment